Miksi sinun ei pitäisi välittää muiden mielipiteistä?

Olen ymmärtänyt mielipiteen syvimmän merkityksen ja se on muuttanut suhtautumiseni niihin aika tavalla. Se on auttanut myös ymmärtämään, miksi ei pitäisi välittää muiden mielipiteistä.

Mielipiteen kysyminen on aika luonnollista ihmisille ja koen sen myös aika tärkeäksi asiaksi, mutta tietyin ehdoin. Joskus aikaa sitten huomasin, että sillä ei loppujen lopuksi ollut mitään käänteen tekevää vaikutusta, mitä mieltä ihmiset olivat jostain asiasta, mihin kysyin heidän näkemyksiään, koska jokainen mielipide jollain tavalla tuki omaa päätöstä, joka vain odotti aikaansa päästä selkeänä esille ajatuksissani. Oli se kuultu mielipide ”vastaan tai puolesta”.

Mielipiteen kysyminen siis voi luoda selkeyttävän keskustelun itseni kanssa. Toisen ihmisen kautta.

No, tämä mielipiteen kysymisestä. Ihmisellä on myös aika kova tarve kertoa omia mielipiteitä kysymättäkin ja etenkin somessa tätä monesti selitellään sananvapaudella. Olisi hyvä kuitenkin ymmärtää ettei se oma mielipide ole sama asia, kuin totuus toiselle ihmiselle.

Mielipide yleensä muodostuu kokemusten perusteella ja kokemus on täysin henkilökohtainen jokaiselle ihmiselle. Olen todella paljon puhunut siitä, mitä heijastamme ympärillemme ja miksi. Vedämme puoleemme asioita, ihmisiä ja tapahtumia=kokemuksia sen mukaan, mitä itse olemme. Eikä se aina ole mukavaa. Tämä selittää sen, miksi ihmisillä on hyvin vastakkaisiakin kokemuksia samoissa tilanteissa, ihmisten seurassa tai jossain paikoissa.

Joku kirjoittaa surkeat arvostelut jollekin kahvilalle, jota joku taas kehuu parhaimmaksi, missä ikinä on käynyt. Esimerkkejä on miljoonia. Kuten mielipiteitä. Ja ihmisiä.

Joku keksii ehkä tässä kohtaa ajatella, että jos useampi ihminen kertoo huonon mielipiteen käymästään ravintolasta. Varmasti yhteneväisiä kokemuksia mahtuu maailmaan paljonkin ja aina tällaisiin asioihin liittyy myös toinen osapuoli, joka saa kokemuksen. Ja se voi olla jotain, missä voi olla myös opittavaa.

Loppupeleissä oma henkilökohtainen kokemus on se, mistä voi muodostaa mielipiteen. Toisten mielipiteistä voi ottaa itselleen jotain, mistä voi olla hyötyä, muttei sitä tarvitse purematta niellä tai ottaa totuutena itselle. Kaikkien mielipiteisiin vaikuttaa se, mitä he ovat.

Yksi tärkeä asia, mitä olen jo pitkään pohdiskellut ja harjoittanut, on se, että mennessäni itselle uusiin paikkoihin, tavatessani uuden ihmisen, joista olen kuullut jonkun mielipiteen, en anna sen vaikuttaa. Kaikki kohtaamiset ovat niin paljon kiinni omasta suhtautumisesta. Ennakkoasenteella on todella suuri merkitys. Ja se, että mennessäni huonoksi arvioituun ravintolaan sillä oletuksella, että se on huono tai siellä saa tietynlaista palvelua, sitä myös suurella todennäköisyydellä saan.

Suhtaudun asioihin ja ihmisiin ajatuksella, että haluan itse muodostaa oman mielipiteeni välittämättä muiden mielipiteistä. Ymmärtäen niiden olevan jokaisen henkilökohtainen kokemus ja asia, annan itselle ja muille mahdollisuuden. Lopputulos on silloin aika paljon parempi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s