Toistoa, toistoa, toistoa

Tuntuuko sinusta siltä, että törmäät samoihin aiheisiin yhä uudelleen? Jonkun sanomana, kirjoittamana. Ehkä jo hiukan kyllästyttää, että esim. monissa blogeissa puhutaan samoista asioista, mutta ehkä hiukan eri sanoin. Eri hyvinvointi-valmentajat käyvät samoja aiheita läpi jne.

Pointti onkin se, että moni puhuu samoista aiheista eri tavalla, eri näkökulmista. Miksi? Siksi, että kaikille ei toimi sama tapa kertoa asioista. Ei mene tajuntaan, perille asti. Tajuaa hiukan, muttei kuitenkaan. Jos näin on, jatka matkaa. Etsi erilaisia lähestymistapoja asioihin, mihin haluat saada tolkkua. Jos on avoin vähän tuntemattomallekin, se auttaa ja voi olla se oikea aukeava ovi. Ihmiset oppivat eri tavoin. Sehän on tuttua jo koulumaailmasta.

Olen useamman vuoden enemmän tai vähemmän etsinyt itseäni ja omaa juttuani. Laajentanut tajuntaa erilaisia ajatuksilla ja näkökulmilla, eri tekniikoillakin. Se on kuitenkin vaatinut monta eri tapahtumaa, monta eri puhujaa, kirjaa, näkökulmaa, jotta on löytänyt jotain, mikä kolahtaa perille asti. Ja sitten, kun kolahtaa, todella moni asia loksahtaa paikoilleen. Alkaa tajuamaan myös ne jo aiemmin läpikäydyt katsantakannat. Se on kuin ahaa-elämysten pidempääkin pidempi domino-palojen jono, joka kaatuu rymisten yksi pala toisensa jälkeen.

Siinä vaiheessa, kun huomaa jo ärsyyntyvän taas jo saman aiheen pompsahtamisesta silmille, on hyvä pysähtyä miettimään ja kysymään itseltä: ”Mikä on jäänyt huomaamatta/oppimatta?” Sama asia koskee myös samojen ”virheiden” toistamisesta. Ei tosin tarvitse olla pahoillaan niistä määristä, kuinka monta eri tapaa on käynyt läpi käsitelläkseen yhtä asiaa. Ne kaikki ovat olleet tarpeellisia ja vieneet eteenpäin. Ne on tarvittu pohjalle, jotta se yksi voi viimeistellä ja räjäyttää potin. Siltä se nimittäin melkein tuntuu. Toistoja tarvitaan, mutta joskus monella eri lähestymistavalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s