Elämän ja elämässä tapahtuvien asioiden tarkoitus

Jokainen tulee ennemmin tai myöhemmin tilanteeseen, jossa tulee pohtineeksi oman elämän tarkoitusta ja eri tapahtumien merkitystä omassa elämässä. Itse olen elämässäni huomannut eri tapahtumien jälkeen niiden merkityksen, mutten ole koskaan perehtynyt sen pidemmälle mistä ne merkitykset asioille oikein tulevat.

Tarkoitus tietyille tapahtumille tulee usein esiin heti tai paljonkin myöhemmin tilanteen päättymisen jälkeen. Sen muodostumisessa auttaa useinkin monenlaiset todisteet ja ikään kuin jälkitapahtumat. Koen omalla kohdallani, että mitä enemmän olen yhteydessä itseni kanssa, sitä nopeampaa merkitys nousee esiin ihan itsestään.

Itsellä tämä asioiden merkitysten ilmaantuminen on aika selkeää ja usein merkitys esiintyy positiivisena. Jotain, mikä liittyy itseeni ja oman elämäni kehittymiseen. Selkein kuvio näissä on se, että tapahtuu jotain ikävää, pientä tai suurta, sen hyväksyminen on helpompaa, kun merkitys sille on jotain positiivista ja eteenpäin vievää. Otetaan esimerkiksi vaikka ero. Toisinaan itselläni on vaikeista eroista mennyt pidempikin aika, jotta on tajunnut eron merkityksen, mutta aika usein se merkitys on ollut vaikka se, että ilman sitä ei olisi oppinut jotain asiaa itsessään, ilman sitä ei olisi päässyt vaikka harmia tuottavasta oravanpyörästä irti. Ehkä on päässyt irti jostain itseä jumittavasta tilasta ja eron tullessa saakin itsensä käyntiin uudelleen ja alkaakin toteuttamaan itsensä hyväksi asioita, joita ei syystä tai toisesta suhteessa osannut toteuttaa. Aika usein parisuhteessa ainakin itse ajelehdin helposti liikaa toisen elämään ja ”unohdan” itseni. Silloin ero voi olla hyvä herätys tästä. Etenkin, jos on yhtä jääräpää ja syvällä suossa, kuten minä olen ollut.

Oli asia mikä hyvänsä, kaikella on joku tarkoituksensa ja oma mielenmaisema vaikuttaa siihen, ottaako merkitys positiivisen vai negatiivisen muodon. Itselle positiivinen muoto on automaattista sen tuoman mahdollisen sydänsuruakin lievittävän vaikutuksen vuoksi. Tarkoitus asioille muodostuu kuitenkin minussa itsessäni ja siihen vaikuttaa oma ajatusmaailma. Minä luon sen siis itse.

Tämä tapahtuu yleensä aika tiedostamatta, joten en ole aiemmin itsekään tullut ajatelleeksi, että minä olen myös asioiden merkitysten hallitsija. Se tietysti tarkoittaa myös sitä, että voin tietoisesti päättää minkä merkityksen annan asioille. Mikä minua eniten auttaa ja hyödyttää?

Sama koskee myös koko elämän tarkoitusta. Minä voin itse itselleni keksiä oman tarkoitukseni, jota voin sitten ilmentää elämässäni, vaikka työn kautta tai jossain muussa yksittäisessä, mutta myös jokaisella elämän osa-alueella. Etenkin, jos tuntuu ettei asioille ja elämälle löydy tarkoitusta tai se tuntuu olevan enemmän negatiivista tuottaen lähinnä lisää ahdistusta, voi sitä tietoisesti muuttaa toisenlaiseksi.

Yhtälailla kun voimme itsestämme muokata ihmisen, jollainen haluamme olla, voimme myös antaa itsellemme tarkoituksen. Kehitämme sen joka tapauksessa itse, joten mikäli siinä on tällä hetkellä jotain mikä meitä ei palvele, voimme tulla siitä tietoisemmaksi. Käyttää tietoista mieltä ja miettiä, mitä voimme sille tehdä ja minkälaisen tarkoituksen elämällemme ja elämässä tapahtuville asioille haluamme muodostaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s